GUIDE USHTRIMESH FIZIKE PER FEMIJET E MOSHES 9-12 VJEC
April 29, 2017
0 comments
Share

GUIDE USHTRIMESH FIZIKE PER FEMIJET E MOSHES 9-12 VJEC

Keto jane lojera qe ti apo babysitter-i mund t’i beni me femijet, do te rrisin rrahjet e zemres se tyre, do t’i argetojne pa mase dhe do te frymezojne vese te shendetshme. 

Femijet e kesaj moshe kane nje sistem skeletor me te zhvilluar dhe jane ne gjendje te bejne ushtrime me peshen e trupit. Krijoni pak hapesire ne nje nga ambjentet e shtepise dhe krijoni stacione “zona te nxehta” me aktivitete te ndryshme argetuese dhe te shumellojshme. Femijet levizin nga nje stacion (pike) ne tjetren cdo 30-45 sekonda. Ky eshte nje forme circuit (qarku ushtrimesh).

 • Push-ups (me duar te mbeshtetura ne mur, gjysem push up me gjunje ne toke, ose te plote)
 • Sit-ups
 • Kercim me litar
 • Step-ups (mund te perdorni nje stol apo duke vrapuar lart e poshte neper shkalle)
 • Shuttle run (vrapim nga nje pike ne tjetren – para, mbrapa)
 • Circle jumps (kercime ne rrathe te vegjel ose shenja te bera me ngjitese)
 • Jumping jacks (kercim yll)
 • Squats
 • Balance on one leg (Qendrimi me nje kembe)
 • Ball toss (pasimi i topit me dore)
 • Ball twist (qedndroni shpine me shpine dhe pasojani topin tjetrit nga e majta dhe merreni nga e djathta)

Sfida perfshin:

 • Rritjen e kohes per cdo stacion me: 30, 45, 60 sekonda
 • Rritje e numrit te hereve qe ju perseritni nje circuit: 2, 3, 4 ose 5 here.
 • Ndryshimi i pozicioneve te stacioneve “zonave te nxehta” ose duke ndryshuar radhen e berjes se tyre.
 • Krijimin e aktiviteteve te reja nga vete ju.  (zona te nxehta, te reja)

 

Inkurajojini femijet duke:

 • I lene ata te zgjedhin muziken qe duan.
 • I lene te vizatojne apo vendosin shenjen per secilin stacion ushtrimesh.
 • U ofruar nje cmim per arritjen e realizimit te sfidave.

 

Dobite e ketij aktiviteti perfshijne:

 • Rritje te forces muskulare
 • Permiresim te kapacitetit te zemres dhe mushkerive
 • Koordinim dhe Shkathtesi
 • Stabilitet te Core
 • Shpejtesi
 • Fuqi

Comments

No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *