Fitim Sadiku – sportist i dalluar në Gjeneratën e Republikës
November 27, 2020
0 comments
Share

Fitim Sadiku – sportist i dalluar në Gjeneratën e Republikës

Sportistët shqiptarë të Kosovës treguan veten në vitet e 90-ta, sikur të ishin luftëtarë të vijës së frontit, i rezistuan regjimit kriminal serb.

Të jesh sportist në vitet e 90-ta (1991-+1999), ka qenë punë e madhe sepse çdo ditë je përballur me kërcënimet e milicisë së pushtuesit serb.

Fitim Sadiku i takon Gjeneratës së Republikës!

Ai ka qenë ndër sportistët më të dalluar në kick-box.

Sadiku luftonte me mish e më shpirt në çdo garë të Republikës së Kosovës dhe në anën tjetër as që lodhej për kërcënimet që i vinin nga regjimi serb.

Ai ka qenë disa herë edhe kampion në kategorinë e tij dhe shembull se si luftohej për ngjyrat e klubit në vitet më të vështira, që në çdo sekondë jeta ka qenë e rrezikuar nga UDB-ja.

Ai në vitet e 90-ta, ushtronte me zell të shtuar në kushte dhe rrethana të vështira, që të përgatitej për garat e Republikës.

Sot ndihet si asnjëherë krenar që dha kontribut të madh në vitet më të rënda dhe që ishte në një vijë me mijëra sportistë shqiptarë, duke iu kundërvu agresorit serb.

Sadiku sot punon trajner në kick-box, por ajo që e bën krenar, që të rinjtë dhe të rejat tona, po garojnë me sukses në garat zyrtare ndërkombëtare.

Comments

No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *