DONI TE KRIJONI FORMEN E FAMSHME V? PROVONI KETE SEANCE STERVITORE
May 5, 2017
0 comments
Share

DONI TE KRIJONI FORMEN E FAMSHME V? PROVONI KETE SEANCE STERVITORE

Muskujt Lats (Latissimus Dorsi) jane muskujt me te medhenj e me te fuqishem te shpines. Dhe ato jane muskujt kryesore pergjegjes per krijimin e nje shpine me te gjere dhe me formen e V-se.

Nje shpine e forte dhe ne kete forme eshte ajo c’ka te gjithe meshkujt duan, sidomos ata qe ngrene pesha. Por, nje shpine e forte, nuk eshte e bukur vetem aestetikisht, por ndihmon edhe ne parandalimin e demtimeve dhe eshte teper e rendesishme per forcen e trupit ne pergjithesi.

SEANCA

 1. Ushtrimi 1: Wide grip chins 12,10,8,6, sa te keni fuqi (till failure); (perdorni peshe nese eshte e nevojshme)

 

 

Ushtrimi: Wide grip chins

2. Ushtrimi: Wide Grip lat pulldown 12,10,8,6,12

Ushtrimi: Wide grip lat-pulldown
 1. Tri-set ( nga 3 sete):

  • Kettlebell rows x 20 perseritje

Ushtrimi: Kettle bell row
  • Bent over rows x 10 perseritje

Ushtrimi: Bent Over Row (me shtange)
  • Straight arm pulldown x 10 perseritje

Ushtrimi: Straight arm pull-down (terheqja e kabllit me krahe te shtrire)
 1. Super-set (3 sete):

  • T bar rows x 10 perseritje

Ushtrimi: T Bar Rows (terheqja drejt vetes e shtanges duke formuar T)
  • Inverted rows x 10 perseritje (te ngadalta dhe te kontrolluara)

Ushtrimi: Inverted Row
 1. Super-set (nga 3 sete):
  • High cable rows x 20 perseritje

Ushtrimi: High Cable Row (terheqja e kabllit drejt vetes, ne pozicionin lart)
 • Reverse flyes x 20 perseritje

Ushtrimi: Reverse fly

Comments

No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *